Go Back
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 6 st sillfiléer av typen löksill
  • 1 msk korianderfrön grovt krossade
  • 2 st saltgurkor
  • 2 st smörgåsgurkor färska av mindre sort
  • 0,5 st slanggurka färsk
  • ättikslag (1 msk ättika, 2 msk socker, 3 msk vatten)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 st finrivet skal av citron
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök

Instruktioner
 

  • Fintärna saltgurkan och blanda med majonnäs och finrivet citronskal. Skär ner sillen i lagom stora portionsbitar.
  • Dela smörgåsgurkan i 1/2 cm stora bitar skurna på snedden och stek hastigt i het panna så den tar färg, ca 1 minut.
  • Skiva slanggurkan tunt och lägg i ättikslagen i ca 15 minuter.
  • Lägg upp sillen och garnera med den inlagda slanggurkan, den sotade smörgåsgurkan, dill och finskuren gräslök.
  • Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen O.P. Anderson Björk
Skriv ut receptet