annons

Citronpaj med spökmaränger

”Bus eller citronpaj?” En kvargsmarrig citronpaj så klart! En lagom läskig efterrätt med spökmaränger. Perfekt att bjuda familj och vänner på under Halloween. Skrämmande gott, helt enkelt.

 

Pajbotten
150 g Valio Eila® laktosfritt smör
300 g Digestivekex
2 tsk lakritspulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

Citronfyllning
2 burkar Valio Eila® laktosfri kvarg citron
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
1 msk strösocker
1 msk citronsaft
1⁄2 tsk lakritspulver

Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader. Låt svalna. Kyl i minst 6 timmar.


Schweizisk maräng
3 äggvitor
1 3⁄4 dl strösocker

Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare.

Chokladögon
50 g mörk choklad

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande och doppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.