Tillagningstid 30 minuter minuter
Portioner 4
Ingredienser
- 1 paket BBQ minutfilé/lårfilé ramslök & citron
Jordgubbsdressing
- 1,5 dl jordgubbar
- 2 msk vit balsamvinäger
- 0,5 dl olivolja fin
- 2 msk honung flytande
- 1 tsk srirachasås
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- peppar
Spenat- och jordgubbssallad
- 1 dl mandlar
- 30 st jordgubbar
- 100 g spenat färsk
Bakad fetaost
- 150 g fetaost
- 1 msk honung flytande
- 1 msk olivolja
- timjan färsk, några kvistar
- svartpeppar
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
- Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C.
- Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.
- Grilla BBQ Minutfilé & Lårfilé Ramslök & Citron ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70-72 grader.