Portioner 4 pers
Ingredienser
- 500 g lammracks SGB-märkt från Wales
- 3 msk olivolja
- 100 g smör
- 400 g jordärtskocka
- 1 st citron
- 1 dl olivolja
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 kvistar rosmarin
- 4 kvistar backtimjan
- salt
- svartpeppar
- 4 st tomater mogna
- 150 g svarta oliver kärnfria
- 4 st schalottenlökar
- 4 dl kalvfond
- 1 dl rödvin
- 4 msk sherryvinäger
Instruktioner
- Skala jordärtskockorna och rosta dem i ugn i 160 grader med salt, olivolja och en skvätt citronsaft.
- Vid servering, tillsätt timjan, oliver, tomater skurna i mindre tärningar. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.
Såsbas
- Hetta upp en kastrull och tillsätt smör, schalottenlök och vitlök. Tillsätt rödvinet och låt koka ihop. Tillsätt kalvfonden och koka ihop cirka 3,5 minuter till en skysås.