annons

Vildlöksrubb
Foto: Carlsberg

Vildlöksrubb

Denna vildlöksrubb kan göras en gång och användas flitigt under hela grillsäsongen. Är perfekt till lite kraftigare grilldetaljer som exempelvis fläskkarré, där man vill få till en ordentlig karamellisering.

Ingredienser
  

  • 2 dl löktrav späda blad
  • 2 dl ramslöksblad
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk chili torkad
  • 1 msk flingsalt

Instruktioner
 

  • Mortla först bladen tills de är nedbrutna.
  • Mortla sedan i de torkade kryddorna.
  • Bred ut på smörpapper och låt stå framme och torka på köksbänken över natten.
  • Mortla blandningen ytterligare en gång och förvara sedan i en lufttät behållare.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.