Värmande kål och potatis
Foto: Diageo

Värmande kål och potatis

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En väldigt enkel men mustig maträtt som värmer och ger energi. Du behöver också en liten skärbräda och en kniv.
Portioner 2 serveringar

Ingredienser
  

  • 3 st potatisar medelstora
  • 250 g vitkål
  • 0,5 st lök gul
  • 1 st äpple
  • 3 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 3 msk lingon rårörda
  • olja eller smör

Instruktioner
 

  • Börja med att skiva potatisen i 2-3 cm tjocka skivor, lägg i varm panna med matfett och låt steka. Medans potatisen steker strimlar du vitkålen och skivar löken.
  • När potatisen fått färg och börjat mjukna ställ då stekpannan åt sida. Ta en djupare panna och lägg i matfett, lök och vitkål. Låt kålen och löken tillagas på mediumvärme så de sakta karamelliseras, rör om då och då. Viktigt att verkligen låta kålen få en fin färg så den blir riktigt söt och smakrik.
  • Vänd ner potatisen i pannan med kål och lök, sätt pannan på värme och rör ihop. Tillsätt all grädde och låt det koka ihop så grädden tjocknar till föredragen konsistens. Salta efter smak.
  • Nu är det snart klart att ätas. Toppa rätten med äppelbitar och strö sedan över de rårörda lingonen eller om du hittar färska. Är det fortfarande barmark ute så kan man även toppa rätten med den vildväxande örten som heter Våtarv, den smakar liknande spenat.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.