Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa
Ingredienser
- 8 st palsternackor
- smör
- 100 g hasselnötter
- 1 kruka persilja
- 1 st apelsin
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på lite smör, salta och peppra. Stek nackorna i ugnen 20 minuter.
- Ta ut formen, grovhacka nötterna och strö dem över palsternackorna och stek ytterligare i ugnen 5-10 minuter.
- Grovhacka persiljan. Skölj och riv skalet av halva apelsinen, pressa ur saften, blanda det med olja och lite salt. Strö över persiljan och ringla över dressingen.
- Mal över lite svartpeppar. Servera palsternackorna till färsbiffar av nöt eller vilt tillsammans med en sallad eller med blandade bönor och potatismos.