Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
Foto: Samuel Unéus

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.
Portioner 6 pers

Ingredienser
  

  • 12 skivor julskinka tunt skuren
  • 1 st rödbeta
  • 1 st grönkålsblad stort
  • 1 st silverlök
  • 1 st äpple rött
  • olja

Picklelag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker

Senapskräm

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap din favorit
  • 5 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Instruktioner
 

  • Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  • Skiva rödbetan tunt. Koka upp picklelagen med nejlika och lägg ner rödbetsskivorna. Ställ åt sidan och låt svalna i lagen. Dela grönkålsbladet i mindre bitar och stek i olja på hög värme tills det blir frasigt.
  • Finhacka löken och blanda med 3 msk olja. Skär äpplet till tunna stavar.
  • Servera genom att rulla julskinkan och de picklade rödbetorna, fördela senapskrämen ovanpå och toppa med grönkålen, äpplet och löken.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.