Portioner 6 pers
Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.
Ingredienser
- 12 skivor julskinka tunt skuren
- 1 st rödbeta
- 1 st grönkålsblad stort
- 1 st silverlök
- 1 st äpple rött
- olja
Picklelag
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
Senapskräm
- 1 st ägg
- 2 msk senap din favorit
- 5 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
Instruktioner
- Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
- Skiva rödbetan tunt. Koka upp picklelagen med nejlika och lägg ner rödbetsskivorna. Ställ åt sidan och låt svalna i lagen. Dela grönkålsbladet i mindre bitar och stek i olja på hög värme tills det blir frasigt.
- Finhacka löken och blanda med 3 msk olja. Skär äpplet till tunna stavar.
- Servera genom att rulla julskinkan och de picklade rödbetorna, fördela senapskrämen ovanpå och toppa med grönkålen, äpplet och löken.