annons

Tre veganska BBQ-spett med tre olika marinader

Tre veganska BBQ-spett med tre olika marinader

Portioner 12 spett
Tre veganska BBQ-spett med tre olika marinader

Ingredienser
  

Grillspett på aubergin i teriyakimarinad

  • 1 st aubergine
  • 5 msk soja
  • 5 msk mirin
  • 3 msk brunt socker
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk sesamolja

Grillspett på tofu i paprikamarinad

  • 600 g tofu
  • 200 g röd paprika grillad
  • 3 tsk chipotlepasta
  • 200 g soltorkade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 st salladslöksstjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa svartpeppar nymalen

Grillspett på broccoli i citron- och ingefäramarinad

  • 1 st broccolihuvud
  • 1 msk ingefära riven
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1/2 näve färsk koriander hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 st citron rivet skal
  • 1 st citrom pressad saft
  • 1 nypa havssalt

Instruktioner
 

Grillspett på aubergin i teriyakimarinad

  • Skär auberginen i lagom stora bitar. Koka upp soja, mirin och socker under omrörning i en kastrull och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt svalna helt och tillsätt sedan vitlök, olja och sesamolja. Lägg auberginbitarna i en skål, häll över teriyakimarinaden och blanda väl. Låt stå i kylen i minst 3 timmar, men gärna under natten så att auberginen hinner dra åt sig av marinaden.

Grillspett på tofu i paprikamarinad

  • Skär tofun i lagom stora bitar. Blanda resterande ingredienser i en matberedare till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Lägg tofubitarna i en skål, häll över marinaden och blanda försiktigt med händerna. Låt stå i kylen i minst 3 timmar, men gärna under natten så att tofun hinner dra åt sig av marinaden.

Grillspett på broccoli i citron- och ingefäramarinad

  • Koka upp saltat vatten i en kastrull och ta fram en skål med iskallt vatten. Dela broccolin i lagom stora bitar och lägg de sedan i det kokande vattnet och koka tills de mjuknat något, i ca 1–2 minuter. Häll av vattnet och lägg den kokta broccolin direkt i det iskalla vattnet. Häll av vattnet när broccolin svalnat helt. Blanda de resterande ingredienserna i en skål. Lägg i broccolin och blanda försiktigt med händerna och låt stå i kylen i minst 3 timmar, men gärna under natten så att broccolin hinner dra åt sig av marinaden. Marinaden kan förberedas dagen innan.

Tillaga grillspetten:

  • Tänd grillen.
  • Gör iordning spetten och grilla på alla sidor i några minuter. Broccolin och tofun blir klara snabbare än auberginen. (Alternativt läggs spetten i en ugnsform täckt med aluminiumfolie och gräddas i ugnen ca 15 minuter vid 200 grader.)
  • Lägg de färdiga spetten på ett fat, strö över sesamfrön, hackad persilja och rivet citronskal. Serveras varma.
Skriv ut receptet

relaterat

Quorn Vegan Nugget bowl
Bowl

Quorn Vegan Nugget Bowl

Man kan kalla det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas föratt servera med veganska

Vegan Crunchy Fillet Burger
veganskt

Vegan Crunchy Fillet Burger

Ofta är det enkla det godaste! Servera Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger i burgarbröd medvegansk mayo och sallad. Här med coleslaw, picklad rödlök och pommes

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.