Portioner 4 portioner
Ingredienser
- Oumph! The Banger (hur många äter du?)
- jalapeño skivad, färsk eller inlagd
- 1 st Salladslök skivad
Korvbröd, ca 10 st
- 5 dl vetemjöl special eller vanligt
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 krm salt
- 2 krm socker
- 1 msk olja neutral
- 1 msk senap stark
- 2 dl vatten
Cheese melt
- 1 dl Oumph! Smoky bits
- 2 dl riven cheddarost hög smältbarhet, exempelvis Vie Green
- 1 dl växtgrädde
Instruktioner
- Bröd: Blanda de torra ingredienserna och sedan de blöta. Tillsätt mer vetemjöl om det inte går att forma degen. Forma till korvbröd (nu kan du pensla med vatten och strö på tex vallmo, salt eller sesamfrön) och baka av i 250 grader, ca 11 minuter. Låt kallna under en handduk.
- Stek upp korven enl. anvisningarna på förpackningen.
- Cheese melt: Stek Oumph! Smoky Bits tills bitarna fått färg och blivit krispiga. Koka upp grädden och hiva i osten, låt det hela småputtra under omrörning tills osten smält. För helt slät sås; mixa med mixterstav. Tillsätt Oumph! Smoky Bits och rör om.
- Loaded fries: Följ anvisningarna på förpackningen om hur mycket fries som behövs. Fritera eller baka av pommes i ugnen, häll på cheese melt och toppa med knaperstekt Oumph! Smoky Bits, skivad jalapeno och skivad salladslök.
- Det är riktigt gött att dra på ordentligt med majonnäs, dijonsenap, surkål och friterad lök på våra korvar, eller varför inte srirachamajjo, surkål och färsk koriander? Fantastin är det enda som sätter gränserna. Ps. Kocken gillar senap och ketchup på sin. Ds.