Svamp och kikärtsburgare

Svamp och kikärtsburgare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

4 personer

2 tsk rapsolja, 1 dl hackad schalottenlök, 1 msk hackad vitlök

1 dl hackade champinjoner (ca2x2 mm)

250g kokta kikärtor, väl avrunna

3 msk kikärtsmjöl

3 msk majsmjöl (mjöl, inte stärkelse)

1-2 msk CajP Rub Smoke Chipotle

1 ägg

1 dl rivet äpple

salt, peppar, Chulula

goda bröd

Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs lök, vitlök och champinjoner i några minuter tills blandningen är torr. Mosa kikärtorna med en gaffel tills det blivit ett mos med bitar i. Blanda i mjölen, rub, ägg och lökfräset tills det blivit en jämn smet. Vänd sedan i äpplet. Smaka av med rub, salt, peppar och Chulula till en smakrik färs. Forma 4 stora eller 8 små burgare. Pressa ordentligt så att de blir kompakta. Låt burgarna vila minst 1 timme i kylen så att de håller formen. Pensla ytan med olja och grilla dem tills de är ordentligt genomvarma och servera dem tillsammans med spicy majo och krispig ostronskivling.

Spicy majo

4 msk majonnäs

2 tsk miso-pasta

Chulula

Vispa samman majonnäs, misopasta och Chulula och smaka av.

Krispig ostronskivling

Ostronskivling, ansad och plockad i mindre bitar

Kallpressad rapsolja

Stek svampen i generöst med olja tills den är krispig, låt den sedan rinna av på hushållspapper.

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.