4 personer
2 tsk rapsolja, 1 dl hackad schalottenlök, 1 msk hackad vitlök
1 dl hackade champinjoner (ca2x2 mm)
250g kokta kikärtor, väl avrunna
3 msk kikärtsmjöl
3 msk majsmjöl (mjöl, inte stärkelse)
1-2 msk CajP Rub Smoke Chipotle
1 ägg
1 dl rivet äpple
salt, peppar, Chulula
goda bröd
Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs lök, vitlök och champinjoner i några minuter tills blandningen är torr. Mosa kikärtorna med en gaffel tills det blivit ett mos med bitar i. Blanda i mjölen, rub, ägg och lökfräset tills det blivit en jämn smet. Vänd sedan i äpplet. Smaka av med rub, salt, peppar och Chulula till en smakrik färs. Forma 4 stora eller 8 små burgare. Pressa ordentligt så att de blir kompakta. Låt burgarna vila minst 1 timme i kylen så att de håller formen. Pensla ytan med olja och grilla dem tills de är ordentligt genomvarma och servera dem tillsammans med spicy majo och krispig ostronskivling.
Spicy majo
4 msk majonnäs
2 tsk miso-pasta
Chulula
Vispa samman majonnäs, misopasta och Chulula och smaka av.
Krispig ostronskivling
Ostronskivling, ansad och plockad i mindre bitar
Kallpressad rapsolja
Stek svampen i generöst med olja tills den är krispig, låt den sedan rinna av på hushållspapper.