annons

Spaghetti Bolognese
Foto: Zeta

Spaghetti Bolognese

Bolognese eller köttfärssås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt! Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st morot liten bit, finhackad
  • 1 st rotselleri liten bit, finhackad
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller vitt vin
  • 390 g Zeta Körsbärstomater
  • 2 msk Ardita Tomatpuré tub ekologisk
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca

Instruktioner
 

  • Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
  • Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.
  • Stek ytterligare 1 minut.
  • Lägg i tomatpuré, vitt vin och hela tomater.
  • Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter – 1 timme under lock.
  • Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
  • Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padanoost.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.