Bolognese eller köttfärssås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt! Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Portioner 4
Ingredienser
- 400 g nötfärs
- 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st morot liten bit, finhackad
- 1 st rotselleri liten bit, finhackad
- 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller vitt vin
- 390 g Zeta Körsbärstomater
- 2 msk Ardita Tomatpuré tub ekologisk
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 st lagerblad
- 1 tsk timjan torkad
- 1 tsk oregano torkad
- salt
- svartpeppar
- 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
Instruktioner
- Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.
- Stek ytterligare 1 minut.
- Lägg i tomatpuré, vitt vin och hela tomater.
- Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter – 1 timme under lock.
- Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
- Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padanoost.