Portioner 4
En grymt god rätt som verkligen ger det där lilla extra till utomhushänget. Här rekommenderar vi att alla ingredienser skivas, hackas och strimlas hemma. Bara att packa ner i burkar, redo för tillagning på plats ute i naturen eller på innergården. Allt som behövs är ett stormkök, alternativt en stekpanna för utemiljö och en brännare eller öppen eld. Recept av Frida Lund för att perfekt komplettera smakprofilen i Briskas halvtorra cider Demi Sec.
Ingredients
- 1 paket gnocchi
- 50 g smör
- 250 g svamp
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 0,5 st fänkål strimlad
- 1 st citron zest + ev saft
Instructions
- 1. Valfritt: förkoka gnocchin 1 min hemma.
- Värm upp stekpanna eller stormkök på valfritt sätt.
- Stek gnocchin på medelvärme till de mjuknat något.
- Gå i med svampen och höj värmen och stek en stund till svampen vätskats ur och gnocchin får yta.
- Sänk värmen och låt vitlöken och zesten stekas med till den mjuknat.
- Servera med tunt hyvlad fänkål, och en skvätt citronsaft. Salta och peppra.