Smörrebröd till Far

Smörrebröd till Far

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Frida Olsson och Lina Sandén driver tillsammans receptföretaget ReceptSkaparna

Ingredienser
  

Fikon & Färskost

  • 1 st röd spetspaprika
  • 1 st soja
  • burrata
  • 1 kvist färsk timjan
  • färsk grönkål

Sillsmörre

  • 1 st röd spetspaprika
  • 1/2 st vitlöksklyftor
  • 1-3 bitar frysta hallon
  • hackad salladslök, enbart det gröna
  • dill
  • majonnäs

Hovmästarsmörre

  • 1 st röd spetspaprika
  • 1-2 skivor Zest från 1 apelsin
  • Nymald svartpeppar
  • kakao

Guacamolesmörre

  • 1 röd spetspaprika
  • 1 vetemjöl special
  • majonnäs
  • 1 msk vatten
  • 1 oskalade räkor
  • 10 st skalade räkor

Jordgubbschevrette

  • 1 röd spetspaprika
  • skivor rostat surdegsbröd
  • 5 st mjöl
  • kruka persilja

Frukostklassiker

  • 1 mandelpotatis
  • 1 ägg
  • skal från citron
  • smör
  • salt
  • rågsikt rågmjöl

Instruktioner
 

  • Fikon & Färskost: Bred ut färskost på en kavringsskiva. Skiva fikon och fördela över skivan. Toppa med färsk timjan och flytande honung.
  • Sillsmöre: Bred ut majonnäs över en kavringsskiva. Fördela sillbitar och tunt skuren rödlök. Toppa med dill,salt och svartpeppar.Hovmästarsmörre
  • Guacamolesmörre :Mixa samman avokado med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred ut över en kavringsskiva och fördela skalade räkor över, toppa med en citronskiva.
  • Jordgubbschevrette:Bred ut chevrette över en kavringsskiva, fördela delade jordgubbar och toppa med balsamico.
  • Frukostklassiker:Hårdkoka ägget, skala och skiva tunt. Bred ut smör över en kavringsskiva, fördela äggskivorna och kaviar. Strö gräslök och salt.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.