Frida Olsson och Lina Sandén driver tillsammans receptföretaget ReceptSkaparna
Ingredienser
Fikon & Färskost
- 1 st röd spetspaprika
- 1 st soja
- burrata
- 1 kvist färsk timjan
- färsk grönkål
Sillsmörre
- 1 st röd spetspaprika
- 1/2 st vitlöksklyftor
- 1-3 bitar frysta hallon
- hackad salladslök, enbart det gröna
- dill
- majonnäs
Hovmästarsmörre
- 1 st röd spetspaprika
- 1-2 skivor Zest från 1 apelsin
- Nymald svartpeppar
- kakao
Guacamolesmörre
- 1 röd spetspaprika
- 1 vetemjöl special
- majonnäs
- 1 msk vatten
- 1 oskalade räkor
- 10 st skalade räkor
Jordgubbschevrette
- 1 röd spetspaprika
- skivor rostat surdegsbröd
- 5 st mjöl
- kruka persilja
Frukostklassiker
- 1 mandelpotatis
- 1 ägg
- skal från citron
- smör
- salt
- rågsikt rågmjöl
Instruktioner
- Fikon & Färskost: Bred ut färskost på en kavringsskiva. Skiva fikon och fördela över skivan. Toppa med färsk timjan och flytande honung.
- Sillsmöre: Bred ut majonnäs över en kavringsskiva. Fördela sillbitar och tunt skuren rödlök. Toppa med dill,salt och svartpeppar.Hovmästarsmörre
- Guacamolesmörre :Mixa samman avokado med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred ut över en kavringsskiva och fördela skalade räkor över, toppa med en citronskiva.
- Jordgubbschevrette:Bred ut chevrette över en kavringsskiva, fördela delade jordgubbar och toppa med balsamico.
- Frukostklassiker:Hårdkoka ägget, skala och skiva tunt. Bred ut smör över en kavringsskiva, fördela äggskivorna och kaviar. Strö gräslök och salt.