Superhärlig grönsallad med allt det späda gröna som våren har att erbjuda. Tänk på att plocka de allra finaste skotten och bladen då ogräs kan bli lite väl potent när det fått växa till sig för mycket.
Ingredienser
Sallad
- 1 dl våtarv
- 1 dl röllekablad späda
- 2 dl ängssyra
- 2 dl maskrosblad späda
- 2 dl svinmålla
- 1 dl kirskål
- 1 dl ramslöksblommor
- 1 huvud sallad valfri sort, typ ekbladsallad
Dressing
- 3 msk ramslöksolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- salt
Instruktioner
- Skölj allt ogräs noggrant och slunga ordentligt bort allt vatten.
- Dressingen: blanda ramslöksolja med en god vinäger och lite dijonsenap.
- Blanda salladen med dressingen precis före servering.