annons

Rostad tomatsoppa med parmesan, surdegskrutonger och örtolja
Foto:

Rostad tomatsoppa med parmesan, surdegskrutonger och örtolja

Portioner 4
Briska Demi Sec 0,5% är en riktig törstsläckare som smakar ljuvligt kombinerat med en ostig tomatsoppa med fina krutonger. Soppan tillagas hemma och hälls upp i termos, surdegskrutongerna packas ner i en liten burk och örtoljan detsamma. På plats ute i naturen är det bara att hälla upp soppan i tallrik, kopp eller kåsa och toppa med de läckra tillbehören. Recept av Frida Lund.

Ingredienser
  

  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 st vitlöksklyftor delade
  • 1 skvätt balsamico
  • 25 g smör i kuber
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl parmesan riven
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 kruka timjan

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  • Häll de krossade tomaterna i en ugnsfast form tillsammans med vitlök ,balsamico och smör. Låt rostas i ugn 45 minuter.
  • Ta ut och häll över i en kastrull tillsammans med buljongtärning. Koka upp och mixa slät. Fyll på med ev. vatten för vald tjocklek.
  • Riv parmesanen, rör ner i soppan och krydda med salt & peppar.
  • Skär surdegsbrödet till krutonger. Rosta i torr panna till de fått färg och hårdnat.
  • Mortla kryddorna och blanda med olivolja.
  • Servera soppan med krutongerna och örtoljan
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.