annons

Rostad tomatsoppa med parmesan, surdegskrutonger och örtolja
Foto:

Rostad tomatsoppa med parmesan, surdegskrutonger och örtolja

Portioner 4
Briska Demi Sec 0,5% är en riktig törstsläckare som smakar ljuvligt kombinerat med en ostig tomatsoppa med fina krutonger. Soppan tillagas hemma och hälls upp i termos, surdegskrutongerna packas ner i en liten burk och örtoljan detsamma. På plats ute i naturen är det bara att hälla upp soppan i tallrik, kopp eller kåsa och toppa med de läckra tillbehören. Recept av Frida Lund.

Ingredienser
  

  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 st vitlöksklyftor delade
  • 1 skvätt balsamico
  • 25 g smör i kuber
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl parmesan riven
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 kruka timjan

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  • Häll de krossade tomaterna i en ugnsfast form tillsammans med vitlök ,balsamico och smör. Låt rostas i ugn 45 minuter.
  • Ta ut och häll över i en kastrull tillsammans med buljongtärning. Koka upp och mixa slät. Fyll på med ev. vatten för vald tjocklek.
  • Riv parmesanen, rör ner i soppan och krydda med salt & peppar.
  • Skär surdegsbrödet till krutonger. Rosta i torr panna till de fått färg och hårdnat.
  • Mortla kryddorna och blanda med olivolja.
  • Servera soppan med krutongerna och örtoljan
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.