Portioner 4
Briska Demi Sec 0,5% är en riktig törstsläckare som smakar ljuvligt kombinerat med en ostig tomatsoppa med fina krutonger. Soppan tillagas hemma och hälls upp i termos, surdegskrutongerna packas ner i en liten burk och örtoljan detsamma. På plats ute i naturen är det bara att hälla upp soppan i tallrik, kopp eller kåsa och toppa med de läckra tillbehören. Recept av Frida Lund.
Ingredienser
- 2 burkar krossade tomater
- 4 st vitlöksklyftor delade
- 1 skvätt balsamico
- 25 g smör i kuber
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl parmesan riven
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 dl olivolja
- 1 kruka basilika
- 0,5 kruka timjan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
- Häll de krossade tomaterna i en ugnsfast form tillsammans med vitlök ,balsamico och smör. Låt rostas i ugn 45 minuter.
- Ta ut och häll över i en kastrull tillsammans med buljongtärning. Koka upp och mixa slät. Fyll på med ev. vatten för vald tjocklek.
- Riv parmesanen, rör ner i soppan och krydda med salt & peppar.
- Skär surdegsbrödet till krutonger. Rosta i torr panna till de fått färg och hårdnat.
- Mortla kryddorna och blanda med olivolja.
- Servera soppan med krutongerna och örtoljan