Pizza med bresaola och aubergine
Foto: Zeta

Pizza med bresaola och aubergine

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

Portioner 4

Ingredienser
  

Pizzadeg

  • 2 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 300 g tipo ”00”-mjöl eller Manitoba Cream
  • 1 tsk salt

Topping

  • 0,5 burk Zeta pizzasås
  • 0,5 st aubergine
  • 100 g Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 70 g Zeta Bresaola
  • 3 msk pinjenötter rostade
  • 0,5 st citron finrivet skal
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • salt
  • peppar nymalen

Instruktioner
 

Pizzadeg

  • Häll ljummet vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp.
  • Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur 8-12 timmar.
  • Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 4 eller 8 lika stora delar.
  • Forma dem till runda bullar genom att pressa ner degbiten i mitten och vik över kanterna. Upprepa ett par gånger tills det blivit en spänd degbulle utan bristningar.
  • Smörj en bricka med olivolja. Lägg på bullarna och stryk lite olivolja över.
  • Täck noga med plastfolie. Ställ i kylen och låt kalljäsa i 1-3 dagar.

Tillagning

  • Kavla ut degen till önskad storlek på pizza.
  • Sätt ugnen på 275 grader.
  • Salta de tunna skivorna av aubergine och låt dra 10 minuter, torka sedan av överflödigt salt med papper.
  • Täck degen med tomatsås och aubergine.
  • Ringla över lite olivolja och förgrädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  • Lägg på mozzarella och rosmarin. Grädda ytterligare 10 minuter.
  • Toppa pizzan med bresaola, pinjenötter, rivet citronskal, salt och peppar.
  • Ringla över olivolja och servera.
Skriv ut receptet

relaterat

Minipajer med Västerbottensost
Paj

Minipajer med Västerbottensost

Västerbottensostpaj är en riktigt klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda dom i portionsformar och toppa pajen med picklad rödlök.

Spaghetti Bolognese
Pasta

Spaghetti Bolognese

Bolognese eller köttfärssås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt! Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Böngryta med Salami Piccante
Gryta

Böngryta med Salami Piccante

Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

Fotbollspizzan
Pizza

Fotbollspizzan

Äntligen är den här, pizzan som är framtagen av självaste herrlandslaget för att du ska få den maximala upplevelsen under sommarens fotbollsfest. Varje spelare fick

Vildlöksrubb
Tillbehör

Vildlöksrubb

Denna vildlöksrubb kan göras en gång och användas flitigt under hela grillsäsongen. Är perfekt till lite kraftigare grilldetaljer som exempelvis fläskkarré, där man vill få till en ordentlig karamellisering.

Marinad av ramslöksolja
Tillbehör

Marinad av ramslöksolja

Ramslöksoljan har massor av användningsområden att utforska. Du kan smaksätta den ytterligare på olika sätt och använda som marinad till kött, fisk eller kanske främst

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.