annons

Pizza med bresaola och aubergine
Foto: Zeta

Pizza med bresaola och aubergine

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

Portioner 4

Ingredients
  

Pizzadeg

  • 2 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 300 g tipo ”00”-mjöl eller Manitoba Cream
  • 1 tsk salt

Topping

  • 0,5 burk Zeta pizzasås
  • 0,5 st aubergine
  • 100 g Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 70 g Zeta Bresaola
  • 3 msk pinjenötter rostade
  • 0,5 st citron finrivet skal
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • salt
  • peppar nymalen

Instructions
 

Pizzadeg

  • Häll ljummet vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp.
  • Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur 8-12 timmar.
  • Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 4 eller 8 lika stora delar.
  • Forma dem till runda bullar genom att pressa ner degbiten i mitten och vik över kanterna. Upprepa ett par gånger tills det blivit en spänd degbulle utan bristningar.
  • Smörj en bricka med olivolja. Lägg på bullarna och stryk lite olivolja över.
  • Täck noga med plastfolie. Ställ i kylen och låt kalljäsa i 1-3 dagar.

Tillagning

  • Kavla ut degen till önskad storlek på pizza.
  • Sätt ugnen på 275 grader.
  • Salta de tunna skivorna av aubergine och låt dra 10 minuter, torka sedan av överflödigt salt med papper.
  • Täck degen med tomatsås och aubergine.
  • Ringla över lite olivolja och förgrädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  • Lägg på mozzarella och rosmarin. Grädda ytterligare 10 minuter.
  • Toppa pizzan med bresaola, pinjenötter, rivet citronskal, salt och peppar.
  • Ringla över olivolja och servera.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.