Pizza bianca med Västerbottensost och löjrom
Foto: Fabian Björnstjerna

Pizza bianca med Västerbottensost och löjrom

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det här underbart goda receptet på löjromspizza med Västerbottensost är både enkel, är snabblagad och smakar ljuvligt. Pizza bianco är en pizza utan tomatsås och är ett fantastiskt gott alternativ till vanlig pizza. Tillsammans med löjrom, underbart god ostcréme och väldoftande dill blir denna pizza en garanterad succé!

Tillagningstid 40 minuter

Ingredienser
  

Pizzadeg

  • 15 g jäst färsk
  • 3 dl vatten ljummet
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl durumvete
  • 5 dl vetemjöl special

Ostcrème

  • 2,5 dl crème fraiche eller mascarponeost
  • 2 dl Västerbottensost
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 150 g löjrom stenbitsrom går också bra
  • 1 st rödlök finhackad
  • 1 dl dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl Västerbottensost
  • 0,5 st citron det finrivna skalet
  • 4 msk kapris

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vattnet. Rör ner socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen tills den är elastisk, i maskin eller för hand. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter. Dela degen i fyra och kavla ut tunt på ett mjölat bakbord.
  • Rör ihop ostcrèmen och bred ett jämnt lager över pizzorna. Ringla över olivolja, strö på salt och peppra. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 5 minuter med ugnstemperatur 250 grader. Ta ut pizzan och toppa med löjrom, rödlök, dill, crème fraiche, kapris och smulad Västerbottensost. Till sist, riv över lite citronskal.
  • Tips: Skär i snittar och servera som tilltugg på middagsbjudningen.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.