Påskpaj med sparris och lax

Påskpaj med sparris och lax

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

Pajskal

  • 150 gram smör
  • 2 msk vatten kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 250 g ost smakrik, riven
  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe sparris

Garnering

  • 30 gram bladspenat
  • 100 gram gravad lax
  • 1 kokt ägg

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i kuber och hacka ihop tillsammans med mjöl och salt i en matbetedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och se till att den går högt upp på kanterna. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet kallna i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen och sänk värmen till 175°. Fyllning: vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en skål. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Häll ner fyllningen i pajskalet. Skölj sparrisen och skär av den grova delen på botten av stjälken. Lägg ut sparrisen i pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt pajen svalna något och garnerna sedan med bladspenat, lax och ägg.
Skriv ut receptet

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann

Fisk

Ingvar Kamprads Gäddpaté

Tips från Ankarsrum! Fisken maler du enkelt i köttkvarnen till Ankarsrum Assistent Original. Tips är att blanda ihop fiskfärsen i den rostfria kitteln i Ankarsrum

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.