
Ingredienser
Pajskal
- 150 gram smör
- 2 msk vatten kallt
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 250 g ost smakrik, riven
- 4 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 knippe sparris
Garnering
- 30 gram bladspenat
- 100 gram gravad lax
- 1 kokt ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i kuber och hacka ihop tillsammans med mjöl och salt i en matbetedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och se till att den går högt upp på kanterna. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet kallna i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen och sänk värmen till 175°. Fyllning: vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en skål. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Häll ner fyllningen i pajskalet. Skölj sparrisen och skär av den grova delen på botten av stjälken. Lägg ut sparrisen i pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt pajen svalna något och garnerna sedan med bladspenat, lax och ägg.