Servings 8 personer
Ingredients
- 1 påse Oumph! Smoky bits
- 4 st Oumph! The Banger
- 1 st lök gul
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 dl arborioris eller annat risottoris
- 2 msk olivolja
- 0,5-1 g saffran
- 2 dl vin vitt
- 6 dl grönsaksbuljong (följ recept på förpackningen)
- 1 st paprika röd
- 2 dl gröna ärtor frysta
- 1 msk paprikapulver
- chili (sambal oelek eller torrvara) efter smak
- citronsaft
- ev. tomater, persilja och annat kryddgrönt
Instructions
- Stek Oumph! Smoky Bits i olja och margarin tills de fått fin färg och blivit knapriga. Skär de frysta korvarna i stora bitar. Stek även korvbitarna i olja och margarin, pudra på lite paprikapulver i slutet av stekningen. Spara till senare. Spara till senare. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs allt i olivolja några minuter och tillsätt sedan riset med saffran. Stek under omrörning några minuter och tillsätt sedan vin och grönsaksbuljong. Låt allt koka på svag värme utan lock, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med citronsaft, chili och salt.
- När riset är klart och allt smakar gott, läggs ärterna, korven och Smoky Bits ovanpå riset och lägg på ett lock. Låt allt bli varmt och blanda sedan ihop med hackad persilja.