Servings 4 portioner
Ingredients
- 1 påse Oumph! Smoky bits
- 400 g tofu fast
- 1 frp växtbaserad hollandaise
- 1 krm kala namak
Muffins
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl + lite att strö på
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g margarin + en klick att steka i
- 2 dl osötad sojadryck + lite att pensla med
Instructions
- Stek Oumph! Smoky Bits i olja tills de fått färg och blivit knapriga.
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en bunke. Finfördela margarinet i mjölet med fingarna. Tillsätt sojadrycken och arbeta ihop till en smidig deg. (detta kan du göra flera dagar i förväg. Rulla degen till en rulle, ca 2 dm lång och rulla in i plastfolie. Förvara i kylskåp och skär i skivor när du vill njuta av nybakade muffins).
- Skär degen i 8 skivor, gör några hål i med en gaffel eller skär ett rutmönster på ovansidan. Pensla med sojadryck och strö lite grahamsmjöl ovanpå. Lägg muffinsarna på ett bakplåtspapper på en plåt och skjutsa in i ugnen 8-10 minuter.
- Om du vill ha runda tofubitar, dela tofun i 4 skivor, ca 1 cm höga och tryck ut rundlar med ngt runt. Strö lite Kala Namak på tofun. Spara resten till en annan smarrig rätt med tofu!
- Dela muffinsarna på mitten och stek gyllene i margarin. Värm hollandaisen. Lägg tofun på muffinsen, häll över hollandaise, toppa med Oumph! Smoky Bits och toppen av muffinsen. Have brekkie all day!