Go Back
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4 portioner
Orecchiette med broccoli och kikärtor

Ingredienser
  

  • 500 g babyplommontomater
  • 5 st vitlöksklyftor
  • Olja
  • Salt
  • 200 g kikärtor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 250 g broccoli färsk
  • 4 portioner orecchiette
  • 1 dl parmesan finriven

Instruktioner
 

  • Häll upp tomater och vitlöksklyftor (med skalet på) i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt.
  • Ugnsbaka tomaterna i 225°C i cirka 2 min eller tills tomaterna börja spricka och vitlöken mjuknat helt. Pilla bort skalet från vitlöken och mosa vitlöken med tomaterna. Tillsätt kikärtor, oregano och chiliflakes. Ugnsbaka sedan tomatsåsen i cirka 10 min till.
  • Skär broccolin i bitar och koka den mjuk.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  • Blanda i den kokta pastan i den ugnsbakade tomatsåsen.
  • Häll upp på tallrikar och toppa med broccoli och riven parmesan.
Skriv ut receptet