En lättlagad pasta med pastasås av färska tomater, tillagade direkt i ugnen. Kanske skräms du av att det är fem hela vitlökar i receptet? Ingen fara, när vitlöken bakas hel i ugnen bli smaken inte skarp, utan tvärtom mild med lätt sötma. Recept av Linnéa Seidel.
Tillagningstid 40 minuter minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 500 g babyplommontomater
- 5 st vitlöksklyftor
- Olja
- Salt
- 200 g kikärtor
- 2 tsk torkad oregano
- 1 nypa chiliflakes
- 250 g broccoli färsk
- 4 portioner orecchiette
- 1 dl parmesan finriven
Instruktioner
- Häll upp tomater och vitlöksklyftor (med skalet på) i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt.
- Ugnsbaka tomaterna i 225°C i cirka 2 min eller tills tomaterna börja spricka och vitlöken mjuknat helt. Pilla bort skalet från vitlöken och mosa vitlöken med tomaterna. Tillsätt kikärtor, oregano och chiliflakes. Ugnsbaka sedan tomatsåsen i cirka 10 min till.
- Skär broccolin i bitar och koka den mjuk.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda i den kokta pastan i den ugnsbakade tomatsåsen.
- Häll upp på tallrikar och toppa med broccoli och riven parmesan.