Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 2 kg blåmusslor
- 6 st sparris vit
- 1 dl grädde
- 1 dl vin vitt
- 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré)
- 2 dl schalottenlök finhackad
- 6 st sparris grön
- 1/2 dl körvel finhackad
- 1/2 dl citronsaft
- smör
- salt
- peppar
Instruktioner
- Skala den vita sparrisen och fräs mjuk i smör tillsammans med 1 dl schalottenlök
- Spara topparna till garnering
- Koka ihop sparrisstängerna med vin och grädde
- Mixa och sila, smaka av med ramslöken
- Skär den gröna sparrisen i tunna skivor
- Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen i smör
- Slå på vin och koka ihop med ramslökspurén
- Lägg i musslorna och koka 6-8 min tills de öppnat sig
- Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel
- Garnera med de vita sparristopparna