annons

Moules marinières med smak av Gotland
Foto: Nigab

Moules marinières med smak av Gotland

Portioner 4 portioner
Moules marinières med smak av Gotland

Ingredienser
  

  • 2 kg blåmusslor
  • 6 st sparris vit
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vin vitt
  • 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré)
  • 2 dl schalottenlök finhackad
  • 6 st sparris grön
  • 1/2 dl körvel finhackad
  • 1/2 dl citronsaft
  • smör
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala den vita sparrisen och fräs mjuk i smör tillsammans med 1 dl schalottenlök
  • Spara topparna till garnering
  • Koka ihop sparrisstängerna med vin och grädde
  • Mixa och sila, smaka av med ramslöken
  • Skär den gröna sparrisen i tunna skivor
  • Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen i smör
  • Slå på vin och koka ihop med ramslökspurén
  • Lägg i musslorna och koka 6-8 min tills de öppnat sig
  • Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel
  • Garnera med de vita sparristopparna
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.