Moules marinières med smak av Gotland
Foto: Nigab

Moules marinières med smak av Gotland

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 kg blåmusslor
  • 6 st sparris vit
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vin vitt
  • 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré)
  • 2 dl schalottenlök finhackad
  • 6 st sparris grön
  • 1/2 dl körvel finhackad
  • 1/2 dl citronsaft
  • smör
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala den vita sparrisen och fräs mjuk i smör tillsammans med 1 dl schalottenlök
  • Spara topparna till garnering
  • Koka ihop sparrisstängerna med vin och grädde
  • Mixa och sila, smaka av med ramslöken
  • Skär den gröna sparrisen i tunna skivor
  • Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen i smör
  • Slå på vin och koka ihop med ramslökspurén
  • Lägg i musslorna och koka 6-8 min tills de öppnat sig
  • Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel
  • Garnera med de vita sparristopparna
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.