Moules marinières med smak av Gotland
Foto: Nigab

Moules marinières med smak av Gotland

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 kg blåmusslor
  • 6 st sparris vit
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vin vitt
  • 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré)
  • 2 dl schalottenlök finhackad
  • 6 st sparris grön
  • 1/2 dl körvel finhackad
  • 1/2 dl citronsaft
  • smör
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala den vita sparrisen och fräs mjuk i smör tillsammans med 1 dl schalottenlök
  • Spara topparna till garnering
  • Koka ihop sparrisstängerna med vin och grädde
  • Mixa och sila, smaka av med ramslöken
  • Skär den gröna sparrisen i tunna skivor
  • Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen i smör
  • Slå på vin och koka ihop med ramslökspurén
  • Lägg i musslorna och koka 6-8 min tills de öppnat sig
  • Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel
  • Garnera med de vita sparristopparna
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














  • Firedrops

annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.