Minipajer med örtpesto och grönsaker
Foto: Säsongens Bästa

Minipajer med örtpesto och grönsaker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 12 pajer

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g ost riven vällagrad, t ex prästost
  • 1 st Svegro Örtpesto Basilika burk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st smördeg rulle färdigkavlad kyld (250 g)
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st paprika
  • 70 g spenat färsk
  • 100 g tomater små

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.
  • Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.
  • Häll i äggblandningen över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvartsfyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene. Servera pajerna ljumma eller kalla.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.