annons

Minipajer med örtpesto och grönsaker
Foto: Säsongens Bästa

Minipajer med örtpesto och grönsaker

Portioner 12 pajer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g ost riven vällagrad, t ex prästost
  • 1 st Svegro Örtpesto Basilika burk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st smördeg rulle färdigkavlad kyld (250 g)
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st paprika
  • 70 g spenat färsk
  • 100 g tomater små

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.
  • Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.
  • Häll i äggblandningen över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvartsfyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene. Servera pajerna ljumma eller kalla.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.