Portioner 12 pajer
Recept från Säsongens Bästa
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 100 g ost riven vällagrad, t ex prästost
- 1 st Svegro Örtpesto Basilika burk
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st smördeg rulle färdigkavlad kyld (250 g)
- 1 st rödlök
- 0,5 st paprika
- 70 g spenat färsk
- 100 g tomater små
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.
- Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.
- Häll i äggblandningen över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvartsfyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene. Servera pajerna ljumma eller kalla.