4 portioner
ca 30 min
Lyxa till det lite extra med utsökt plockmat i kväll. Överraska vänner och familj med minilaxburgare och njut av att få en ledig stund med dina nära och kära. Vad kan vara ett bättre avbrott i vardagen? Dessa miniburgare är perfekta att ha som tilltugg. Gör lunchen eller middagen lite roligare med dessa läckerheter, servera med annan plockmat. Du kan även göra receptet mejerifritt genom att ta bort halloumin och gräddfilen.
Receptet kommer från vår redaktör och kostrådgivare Helena Pedone. Ni hittar henne på instagram @helenapedone.
Du behöver: 4 tomater, 2 avokado, 1 rödlök, halloumi, groddar, gurka, 1 dl gräddfil (som sås), salt, svartpeppar, basilika, gräslök eller valfria kryddor, 500 g laxfilé (gärna kravmärkt), 1 äggula. Tandpetare.
1. Riv laxen till färs.
2. Blanda ned äggulan och forma till små burgare.
3. Krydda och stek.
4. Medan du steker burgarna skär upp halloumin och stek på medelhög värme.
5. Mixa avokadon till en röra. Skär upp rödlök och gurka. Skär tomaten så att de blir som små bröd. Se bild ovan!
Obs: För att hamburgarna ska hålla ihop stick ned en tandpetare eller liknande.