Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa
Ingredienser
- 3 dl matvete
- 1 stånd svartkål
- 2 st lökar röda
- 2 st äpplen svenska, t ex Rubinola eller Ingrid Marie
- 0,5 dl russin gärna ljusa
- 1 dl cashewnötter eller hasselnötter
- 1 näve frysta lingon
Dressing
- 1 tsk honung
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 bit ingefära färsk, riven
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- 1 krm salt
- 2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Koka matvetet. Skär svartkålen i grova strimlor, skala och skär löken i tunna klyftor eller strimlor och stek dem i olja några minuter, salta lätt.
- Tärna äpplena och grovhacka nötterna.
- Blanda matvetet med svartkål, lök och äpple på ett stort fat.
- Strö över russin, nötter och lingon.
- Blanda dressingen och häll den över. Servera som ensamrätt eller till revbensspjäll, lax eller stekt halloumi.