annons

Ljummen sallad med svartkål och äpple
Foto: Säsongens Bästa

Ljummen sallad med svartkål och äpple

Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 3 dl matvete
  • 1 stånd svartkål
  • 2 st lökar röda
  • 2 st äpplen svenska, t ex Rubinola eller Ingrid Marie
  • 0,5 dl russin gärna ljusa
  • 1 dl cashewnötter eller hasselnötter
  • 1 näve frysta lingon

Dressing

  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 bit ingefära färsk, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner
 

  • Koka matvetet. Skär svartkålen i grova strimlor, skala och skär löken i tunna klyftor eller strimlor och stek dem i olja några minuter, salta lätt.
  • Tärna äpplena och grovhacka nötterna.
  • Blanda matvetet med svartkål, lök och äpple på ett stort fat.
  • Strö över russin, nötter och lingon.
  • Blanda dressingen och häll den över. Servera som ensamrätt eller till revbensspjäll, lax eller stekt halloumi.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.