Linspastej
Servera linspastejen som tillbehör till ett glas glögg eller portvin. Foto: Säsongens Bästa

Linspastej

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En jättegod vegetarisk pastej att servera som smörgåspålägg med saltgurka eller smörgåsgurka.

Ingredienser
  

  • 0,5 st buljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk sesampasta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st soltorkade tomater torra eller i olja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk japansk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja eller rapsolja

Instruktioner
 

  • Blötlägg linserna i dubbelt så mycket vatten ett par timmar eller över natten.
  • Blötlägg tomaterna 20 min om de är torra.
  • Koka linserna i dubbelt så mycket vatten med buljong och lagerblad cirka en kvart.
  • Kör dem i matberedare med sesampasta, i pressad vitlöksklyfta och soltorkade tomater.
  • Smaka av med soja, balsamvinäger, salt och peppar och ev lite olivolja.
Skriv ut receptet

relaterat

Wrap

Tunna rotfruktswraps

Här kommer ett smarrigt recept på wraps som passar perfekt till utflykten i vår. Enkla att ta med och supergoda att äta! Fyll wrapsen med till

Bröd

Fyra magiska rätter

Vi bjuder på fyra magiska rätter lagom till helgens festligheter. Vad sägs som kyckling med savoykål, macka på algknäcke, korv med bönor och senapsvinägrett eller

Pizza

Pizzabakelse på alla hjärtans dag

Här kommer ett recept av vår redaktör och kostrådgivare Helena Pedone. Ni hittar henne på www.pedonestallrik.se Älskar du pizza? Är du sugen på något gott och lite

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.