annons

Linspastej
Servera linspastejen som tillbehör till ett glas glögg eller portvin. Foto: Säsongens Bästa

Linspastej

En jättegod vegetarisk pastej att servera som smörgåspålägg med saltgurka eller smörgåsgurka.

Ingredienser
  

  • 0,5 st buljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk sesampasta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st soltorkade tomater torra eller i olja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk japansk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja eller rapsolja

Instruktioner
 

  • Blötlägg linserna i dubbelt så mycket vatten ett par timmar eller över natten.
  • Blötlägg tomaterna 20 min om de är torra.
  • Koka linserna i dubbelt så mycket vatten med buljong och lagerblad cirka en kvart.
  • Kör dem i matberedare med sesampasta, i pressad vitlöksklyfta och soltorkade tomater.
  • Smaka av med soja, balsamvinäger, salt och peppar och ev lite olivolja.
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.