Tillagningstid 1 timme t
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 400 g KycklingSteak Karljohansvamp & Rostad Vitlök
- 1 st butternutpumpa
- 3 st vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 st chili
- 1 st citron
- Smör till stekning
- 200 g gulärta
- 300 g ostronskivling
- 1 kruka gräslök
- 2 st äggulor
- 1,5 dl rapsolja
- 2 tsk dijonsenap
- 1/2 st vitlöksklyfta
- Citronjuice
- 100 g rostade pumpakärnor
- Olivolja
- Citron
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Blötlägg ärtorna i kallt vatten dagen innan.
- Skala pumpan, dela och skrapa ur kärnorna med en sked. Spara en bit av den övre delen av pumpan till att hyvla rå. Skär resten pumpa i grova bitar och krydda med olivolja, strimlad chili, krossad vitlök, salt och peppar. Rosta i ugnen på 250 grader tills den är mjuk och har en härlig färg. Avsluta med att pressa över citron för att få lite syra.
- Veckla ut kycklingbitarna och stek med skinnsidan nedåt på hög värme med olja, vrid sedan ner till medelvärme, lägg i en klick smör och stek tills skinnet är helt krispigt. Vänd på kycklingen och låt den ligga i pannan tills den är helt klar.
- Koka ärtorna i saltat vatten på svag värme med lock tills de är helt mjuka. Dela ostronskivlingen i mindre bitar och stek i smör med salt och peppar. Skär gräslöken och blanda med ärtorna och den stekta svampen.
- Vispa äggulorna, senap, citronjuice och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills den går ihop till en emulsion, smaka av med riven vitlök.
- Skiva ovandelen av pumpan tunt på en mandolin. Krydda med olivolja, citron, salt och svartpeppar. Toppa rätten med råhyvlad pumpa och rostade pumpafrön.