Koka upp vatten och en nypa salt. Finhacka vitlöken och persiljebladen. Skiva svampen. Hacka julskinkan grovt. Ta bort skalet från apelsinen och skär i cirklar på längden. Lägg i spaghettin i kastrullen och koka tills det är "al dente".
Stek under tiden champinjonerna i olivolja i 4-5 min. Tillsätt julskinkan samt vitlöken och fräs i ytterligare 3-4 min.
Blanda äggulan, matlagningsgrädden, hälften av den rivna osten och grönsaksbuljongen i en skål. Krydda med peppar, vispa med en gaffel och ställ åt sidan.
Häll av spagettin och spara 0,5 dl pastavatten. Blanda spaghettin med svamp- och skinkblandningen. Tillsätt grädde samt hälften av spenaten och persiljan. Rör runt i 2 min och smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastavatten om det behövs.
Blanda apelsinen och resterande spenat i en skål, ringla över olivolja och tillsätt salt och peppar. Klart!