Portioner 4 serveringar
En oerhört snabb och klassisk maträtt som funkar lika bra som vegetarisk med oändliga möjligheter till toppings. Kan med fördel förberedas dagen innan du ska ut.
Ingredienser
- 6 dl vatten
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- olja eller smör
- 2 dl crème fraiche
- 30 g Norrlandsost
- 1 knippe dill
- 200 g svamp
- 350 g fläsk eller bacon (valfritt)
Instruktioner
- Blanda ihop mjölet med vattnet och tillsätt saltet. Häll sedan upp det i en lämplig flaska att ta med på turen, exempelvis en pet-flaska.
- Mixa crème fraiche med finriven norrlandsost och lägg tillbaka i crème fraichen i burken för att ta med ut.
- Värm pannan, stek svampen i matfett med eller utan fläsket. När det är färdigstekt häller du på ¼ av smeten och låt steka på hög värme tills smeten har blivit helt bubblig för att sedan vända på den och steka någon minut till. Upprepa detta tre till gånger för att göra totalt fyra kolbullar.
- Toppa med ostkräm och grovhackad dill.