I YouTube-serien ”Mer än en macka” utforskar Keyyo nya sidor av bröd och bjuder Dag Tolstoy på en macka fullproppad med härliga smaker som gör gott för både själ och mage. Både bröd och att äta grönsaker efter säsong är klimatsmart, så med denna macka blir middagen dubbelt så god!
Ingredienser
- 2 skivor Pågen Surdegsgoda
- 1 knippe grönkål
- 2 st morötter
- 1 st vitlök
- 2 msk margarin
- 2 msk olivolja
- 1 tsk citron pressad
- 2 msk tahini
- 1 dl yoghurt vegansk
- 0,5 tsk spiskummin
- 2 st rödbetor
- salt
- peppar
- solrosfrön
- pumpafrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala morötter och rödbetor och skär i grova bitar. Dela vitlöken på mitten. Rosta i ugnen med olja, salt och peppar i ca 30 minuter.
- Ta ut när morötterna känns mjuka. Ta ut vitlöksklyftorna ur skalet. Mixa morötter och vitlök tillsammans med tahini, citronsaft, yoghurt och spiskummin.
- Stek grönkålen i en panna med margarin och lite salt.
- Bre två skivor Pågen Surdegsgoda med rostad morotshummus och lägg på stekt grönkål.
- Skiva de ugnsbakade rödbetorna och toppa sedan med dessa och strö över rikligt med fröer och njut!