Karibiska kräftor
Foto: TOKI

Karibiska kräftor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

  • 2,5 l vatten
  • 1 dl salt
  • 3 st sockerbitar
  • 20 g körvel spansk
  • 50 g citrongräs
  • 2 dl Tullamore D.E.W.

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten i en stor gryta.
  • Koka upp vatten, whiskey, salt, sockerbitar, citrongräs och spansk körvel i en annan gryta.
  • Kontrollera att alla kräftor är levande och skölj dem i kallt vatten.
  • Lägg ner 25 kräftor, ca 1 kg åt gången i det kokande vattnet.
  • Ta upp dem efter 1 minut med hålslev och lägg dem direkt i den kokande kräftlagen.
  • Koka 8–10 minuter från det att lagen kokat upp.
  • Låt kräftorna kallna i lagen.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.