annons

Karibiska kräftor
Foto: TOKI

Karibiska kräftor

Karibiska kräftor

Ingredients
  

  • 2,5 l vatten
  • 1 dl salt
  • 3 st sockerbitar
  • 20 g körvel spansk
  • 50 g citrongräs
  • 2 dl Tullamore D.E.W.

Instructions
 

  • Koka upp vatten i en stor gryta.
  • Koka upp vatten, whiskey, salt, sockerbitar, citrongräs och spansk körvel i en annan gryta.
  • Kontrollera att alla kräftor är levande och skölj dem i kallt vatten.
  • Lägg ner 25 kräftor, ca 1 kg åt gången i det kokande vattnet.
  • Ta upp dem efter 1 minut med hålslev och lägg dem direkt i den kokande kräftlagen.
  • Koka 8–10 minuter från det att lagen kokat upp.
  • Låt kräftorna kallna i lagen.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.