annons

Sill inlagd i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin
Foto: Nigab

Inlagd sill med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin

Den här sillen är en perfekt blandning av hav och skog! De gröna smakerna från omogna enbär, granskott och Hendrick’s Gin möter sältan från sillen och den pikanta pepparrotssmaken på ett underbart sätt! Den grillade gurkan bidrar med lite sötma för att balansera det hela. Givet på midsommarbordet. Recept av Joel Lindqvist.

Ingredienser
  

  • 1 dl ättika 12 %
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl Hendrick's Gin
  • 20 st granskott späda
  • 3 st lagerblad
  • 10 st enbär gröna
  • 10 skivor gurka grillade, delade
  • 1 cm pepparrot skalad, tunt skivad
  • 1 st silverlök skivad
  • 2 burkar sillfiléer urvattnade

Instruktioner
 

  • Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
  • Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
  • Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  • Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
  • Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
  • Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.