Den här sillen är en perfekt blandning av hav och skog! De gröna smakerna från omogna enbär, granskott och Hendrick’s Gin möter sältan från sillen och den pikanta pepparrotssmaken på ett underbart sätt! Den grillade gurkan bidrar med lite sötma för att balansera det hela. Givet på midsommarbordet. Recept av Joel Lindqvist.
Ingredienser
- 1 dl ättika 12 %
- 2 dl rårörsocker
- 2,5 dl vatten
- 8 cl Hendrick's Gin
- 20 st granskott späda
- 3 st lagerblad
- 10 st enbär gröna
- 10 skivor gurka grillade, delade
- 1 cm pepparrot skalad, tunt skivad
- 1 st silverlök skivad
- 2 burkar sillfiléer urvattnade
Instruktioner
- Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
- Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
- Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
- Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
- Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
- Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.