hemlagad, förstklassig hummus

Hemlagad, förstklassig hummus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
INGREDIENSER
  • 6 dl kikärtor färdigkokta med spadet
  • 1,2 dl tahini
  • 1 st citron saften
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • Till servering
  • paprikapulver
  • olivolja
  • rostade pinjenötter
  • kikärtor hela
INSTRUKTIONER
  1. Lägg kikärtorna i en mixer, matberedare eller mixa med en stavmixer. Tillsätt citronsaft, vitlök, salt, olivolja och lite spiskummin. Tillsätt spadet från kikärtorna tills ärtorna precis är täckta. Mixa tills ingredienserna har blandats väl. Addera tahini och fortsätt att mixa tills röran får den konsistens som önskas; slät eller mer grynig.
  2. Lägg upp hummusen i en skål, ringla över lite olivolja, addera paprikapulver, pinjenötter och hela kikärtor efter tycke och smak.

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons