Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g lammrostbiff
  • salt
  • kallt smör malen
  • smör till stekning

Potatisgratäng

  • 700 g mjölig potatis
  • 1 ½ dl knäckglass
  • dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk smör

Till servering

  • brysselkål
  • finhackad rödlök
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.