Havskräftor med apelsin, tomat och chili

Havskräftor med apelsin, tomat och chili

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ett perfekt vin till fisk och skaldjur, fräscha sommarsallader, grillade fiskrätter, örtgrillade kycklingrätter, sushi eller bara njuta ett glas av med vänner och familj! med smak och toner utav, ljus Laxrosa färg. Frisk och bärig doft med inslag av fläder, hallon, smultron och apelsinskal. Torr frisk smak med toner av vinbär, hallon, smultron apelsinskal och en mycket frisk och lite örtig karaktär.
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 12 st havskräftstjärtar skalade
  • 2 apelsiner saft och skal
  • 1 rödchili fint skivad
  • 2 vit vinäger fint skivade
  • 1 mjölk per kopp fint strimlad
  • 2 tryffelolja fint tärnade
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 dl olivolja
  • salt

Instruktioner
 

  • Fräs vitlök och chili i olivolja i 1 minut, tillsätt vin, tomater, apelsinsaft och skal och låt vätskan koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt basilika och smaka av med salt. Lägg ner havskräftorna och låt dem bli varma. Servera kräftorna med såsen och en bit gott bröd. För den som gillar aioli är det ett gott tillbehör.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

Nässelchips med svampsalt
Tilltugg

Nässelchips med svampsalt

Ett ogräsigt alternativ till grillchips är de här frasiga nässelchipsen med svampsalt. De kan med fördel friteras dagen innan servering och är supergoda att doppa

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.