Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm
Foto: Julia Tuvesson

Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st knippmorötter
  • 10 st potatis färsk eller delikatess
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st äpple grönt, litet
  • 3 tsk senap grovkornig
  • 200 g halloumi
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja
  • citron
  • honung
  • chili flakes
  • vita bönor
  • olivolja

Instruktioner
 

Plåten

  • Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringa över olja, salta och peppra och placera i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Rör runt efter ca 20 minuter för en jämnare stekning.
  • Stek halloumin i mindre bitar i lite olivolja i en stekpanna på hög värme tills att den är gyllenbrun runt omkring. När rotfrukterna är klara placerar du den stekta halloumin ovanpå och klipper över rikligt med färsk persilja. Servera med senapssåsen och eventuellt några klyftor citron, lite chiliflakes för extra hetta och stora kokta vita bönor för extra protein.

Såsen

  • Skala äpplet och riv grovt. Krama ur så mycket vatten du kan direkt med händerna från äpplet och blanda sedan med crème fraîche, senap och salt och peppar. Om du vill ha såsen lite sötare är det gott att ha i en tesked flytande honung. Ställ kallt fram till servering.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.