Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 t 5 minuter
Portioner 5 Portiner

Ingredienser
  

  • 300 g Zeta Paprika grillad, avrunnen

Rostade grönsaker

  • 1 Knippe skivade champinjoner gärna med blast
  • 3 st Zeta Rödvinsvinäger
  • 2 st Ansjovisspad eller passerad ansjovisfilé
  • 2 finskrapat fiskkött
  • 1 msk riven smakrik ost
  • bruna senapsfrön

Paprika och olivsalsa

  • 1 dl Zeta Paprika grillad finhackade
  • 1 dl Zeta Leccino-oliver urkärnade finhackade
  • 3 msk ankbröst
  • 5-6 stjälkar stjärnanis
  • 1/2 Saften från en pressad citron
  • 4 msk Salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 2-3 svarpeppar
  • 150 g svartpepparkorn
  • 1 dl Hasselnötter rostade och hackade
  • 70 g machèsallad alt. 1/2 påse
  • 6 körsbärstomater i olika färger halverade
  • 1 knippe kallpressadrapsolja
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.