Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Servings 5 Portiner
Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.
Ingredients
- 300 g Zeta Paprika grillad, avrunnen
Rostade grönsaker
- 1 Knippe skivade champinjoner gärna med blast
- 3 st Zeta Rödvinsvinäger
- 2 st Ansjovisspad eller passerad ansjovisfilé
- 2 finskrapat fiskkött
- 1 msk riven smakrik ost
- bruna senapsfrön
Paprika och olivsalsa
- 1 dl Zeta Paprika grillad finhackade
- 1 dl Zeta Leccino-oliver urkärnade finhackade
- 3 msk ankbröst
- 5-6 stjälkar stjärnanis
- 1/2 Saften från en pressad citron
- 4 msk Salt och nymalen svartpeppar
Till servering
- 2-3 svarpeppar
- 150 g svartpepparkorn
- 1 dl Hasselnötter rostade och hackade
- 70 g machèsallad alt. 1/2 påse
- 6 körsbärstomater i olika färger halverade
- 1 knippe kallpressadrapsolja