annons

Päronpizza med grönkål och ädelost
Foto: Säsongens Bästa

Grönkåls- och päronpizza

En snabblagad pizza med färskost i botten. Lika gott som fredagsmys som söndagsbrunch. Recept från Säsongens Bästa. Recept från Säsongens Bästa.

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 1 ugnsplåt

Ingredienser
  

  • 1 st pizzadeg stor
  • 100 g grönkål utan grova stjälkar
  • 3 st päron svenska, t ex Carola
  • 150 g färskost naturell
  • 1 st rödlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 trekant Kvibille gräddädelost
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela grönkålen i mindre bitar, massera in 1 msk olja och 2 krm salt och låt stå och mjukna lite. Skiva päronen. Skala, skiva och stek rödlöken hastigt, går också att hoppa över.
  • Rulla ut pizzadegen och bred på färskosten.
  • Fördela päronskivor över botten. Sprid ut rödlöken, grönkålen och valnötterna på pizzan och grovriv ädelosten över.
  • Grädda pizzan en kvart i ugnen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.