En snabblagad pizza med färskost i botten. Lika gott som fredagsmys som söndagsbrunch. Recept från Säsongens Bästa. Recept från Säsongens Bästa.
Tillagningstid 40 minuter minuter
Portioner 1 ugnsplåt
Ingredienser
- 1 st pizzadeg stor
- 100 g grönkål utan grova stjälkar
- 3 st päron svenska, t ex Carola
- 150 g färskost naturell
- 1 st rödlök
- 1 dl valnötter
- 1 trekant Kvibille gräddädelost
- svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela grönkålen i mindre bitar, massera in 1 msk olja och 2 krm salt och låt stå och mjukna lite. Skiva päronen. Skala, skiva och stek rödlöken hastigt, går också att hoppa över.
- Rulla ut pizzadegen och bred på färskosten.
- Fördela päronskivor över botten. Sprid ut rödlöken, grönkålen och valnötterna på pizzan och grovriv ädelosten över.
- Grädda pizzan en kvart i ugnen.