Grönkåls- och päronpizza
Foto: Mostphotos

Grönkåls- och päronpizza

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En snabblagad pizza med färskost i botten. supergott som uppesittarmat eller varför inte som lättlagad utelunch.
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 1 ugnsplåt

Ingredienser
  

  • 1 st pizzadeg stor
  • 100 g grönkål utan grova stjälkar
  • 3 st päron svenska, t ex Carola
  • 150 g färskost naturell
  • 1 st rödlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 trekant Kvibille gräddädelost
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela grönkålen i mindre bitar, massera in 1 msk olja och 2 krm salt och låt stå och mjukna lite. Skiva päronen. Skala, skiva och stek rödlöken hastigt, går också att hoppa över.
  • Rulla ut pizzadegen och bred på färskosten.
  • Fördela päronskivor över botten. Sprid ut rödlöken, grönkålen och valnötterna på pizzan och grovriv ädelosten över.
  • Grädda pizzan en kvart i ugnen.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.