annons

Päronpizza med grönkål och ädelost
Foto: Säsongens Bästa

Grönkåls- och päronpizza

En snabblagad pizza med färskost i botten. Lika gott som fredagsmys som söndagsbrunch. Recept från Säsongens Bästa. Recept från Säsongens Bästa.

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 1 ugnsplåt

Ingredienser
  

  • 1 st pizzadeg stor
  • 100 g grönkål utan grova stjälkar
  • 3 st päron svenska, t ex Carola
  • 150 g färskost naturell
  • 1 st rödlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 trekant Kvibille gräddädelost
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela grönkålen i mindre bitar, massera in 1 msk olja och 2 krm salt och låt stå och mjukna lite. Skiva päronen. Skala, skiva och stek rödlöken hastigt, går också att hoppa över.
  • Rulla ut pizzadegen och bred på färskosten.
  • Fördela päronskivor över botten. Sprid ut rödlöken, grönkålen och valnötterna på pizzan och grovriv ädelosten över.
  • Grädda pizzan en kvart i ugnen.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.