Grön Carbonara med Västerbottensost
Foto: Nigab

Grön Carbonara med Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Tareq Taylor
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st lök gul, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st zucchini 1 cm stora tärningar
  • 1 tsk svartpeppar krossad
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 300 g spaghetti
  • 4 st äggulor
  • 1 dl pastavatten
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 10 st små tomater gärna i olika färger, halverade
  • 1 dl Västerbottensost finriven

Instruktioner
 

  • Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg.
  • Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden.
  • Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål.
  • Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen, persilja, tomater och finriven Västerbottensost.
  • Servera direkt.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.