Portioner 4 portioner
Recept av Tareq Taylor
Ingredienser
- 1 st lök gul, finhackad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st zucchini 1 cm stora tärningar
- 1 tsk svartpeppar krossad
- 1 nypa flingsalt
- 2 msk olivolja
- 300 g spaghetti
- 4 st äggulor
- 1 dl pastavatten
- 1 dl bladpersilja hackad
- 10 st små tomater gärna i olika färger, halverade
- 1 dl Västerbottensost finriven
Instruktioner
- Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg.
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden.
- Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål.
- Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen, persilja, tomater och finriven Västerbottensost.
- Servera direkt.