Portioner 4
Ingredienser
- 800 g rödingfilé eller annan fisk, ex lax eller torsk
- 2 dl rapsolja
- 0,5 dl mandel rostad och grovhackad, alternativt hasselnöt
- 1 dl persilja hackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 dl Västerbottensost Vindelnrökt, grovriven
- salt
- vitpeppar
Instruktioner
Hackad pesto
- Hacka mandel, persilja och vitlök. Blanda varsamt ner i en skål med grovriven Västerbottensost Vindelnrökt och rapsolja. Servera peston rumstempererad.
Fisk
- Ta fram och låt fiskfiléerna vara i rumstemperatur 1–2 timmar innan grillning. Pensla filéerna med lite olja, salta och peppra. Grilla direkt över grillen (använd gärna ett smort halster) ca 2–3 minuter per sida till en innertemperatur på 45 grader. Servera genast, gärna med en grillad citronhalva och krämig potatissallad.