Grillad röding med hackad pesto på Västerbottensost
Foto: Fabian Björnstjerna

Grillad röding med hackad pesto på Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 800 g rödingfilé eller annan fisk, ex lax eller torsk
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 dl mandel rostad och grovhackad, alternativt hasselnöt
  • 1 dl persilja hackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 dl Västerbottensost Vindelnrökt, grovriven
  • salt
  • vitpeppar

Instruktioner
 

Hackad pesto

  • Hacka mandel, persilja och vitlök. Blanda varsamt ner i en skål med grovriven Västerbottensost Vindelnrökt och rapsolja. Servera peston rumstempererad.

Fisk

  • Ta fram och låt fiskfiléerna vara i rumstemperatur 1–2 timmar innan grillning. Pensla filéerna med lite olja, salta och peppra. Grilla direkt över grillen (använd gärna ett smort halster) ca 2–3 minuter per sida till en innertemperatur på 45 grader. Servera genast, gärna med en grillad citronhalva och krämig potatissallad.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.