Foccacia med ricotta och tapenade

Focaccia med ricotta och tapenade

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






1 bröd cirka 20 bitar
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 20 portioner

Ingredienser
  

Foccacia

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1,5 msk honung
  • 350 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl

Fyllning:

  • 40 st oliver
  • 1 st stor potatis mandolinad
  • 1 msk rosmarin torkad och färsk
  • 1/2 st rödlök mandolinad – läggs på 5 min innan brödet är klart
  • 50 g Parmigiano Reggioano rivs på toppen 5 min innan brödet är klart

Ricotta:

  • 1 msk per servering

Tapenade (1 sats, ungefär 8 potioner):

  • 250 g gröna och svarta oliver (utan kärnor)
  • 1 msk Kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja

Garnering:

  • Toppa med en oliv delad i två.
Skriv ut receptet

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann

Fisk

Ingvar Kamprads Gäddpaté

Tips från Ankarsrum! Fisken maler du enkelt i köttkvarnen till Ankarsrum Assistent Original. Tips är att blanda ihop fiskfärsen i den rostfria kitteln i Ankarsrum

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons













  • Firedrops

annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.