Foccacia med ricotta och tapenade

Focaccia med ricotta och tapenade

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

1 bröd cirka 20 bitar
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 20 portioner

Ingredienser
  

Foccacia

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1,5 msk honung
  • 350 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl

Fyllning:

  • 40 st oliver
  • 1 st stor potatis mandolinad
  • 1 msk rosmarin torkad och färsk
  • 1/2 st rödlök mandolinad – läggs på 5 min innan brödet är klart
  • 50 g Parmigiano Reggioano rivs på toppen 5 min innan brödet är klart

Ricotta:

  • 1 msk per servering

Tapenade (1 sats, ungefär 8 potioner):

  • 250 g gröna och svarta oliver (utan kärnor)
  • 1 msk Kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja

Garnering:

  • Toppa med en oliv delad i två.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.