Go Back
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 20 portioner
1 bröd cirka 20 bitar

Ingredients
  

Foccacia

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1,5 msk honung
  • 350 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl

Fyllning:

  • 40 st oliver
  • 1 st stor potatis mandolinad
  • 1 msk rosmarin torkad och färsk
  • 1/2 st rödlök mandolinad – läggs på 5 min innan brödet är klart
  • 50 g Parmigiano Reggioano rivs på toppen 5 min innan brödet är klart

Ricotta:

  • 1 msk per servering

Tapenade (1 sats, ungefär 8 potioner):

  • 250 g gröna och svarta oliver (utan kärnor)
  • 1 msk Kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja

Garnering:

  • Toppa med en oliv delad i två.
Print Recipe